MARTIN ASBAEK GALLERY

Simone Aaberg Kærn: The Little Yellow Aeroplane - eller pigen og den gule flyver (Asbæk Showroom)

Simone Aaberg Kærn: The Little Yellow Aeroplane - eller pigen og den gule flyver (Asbæk Showroom)

Copenhagen, Denmark Friday, February 24, 2012Saturday, March 17, 2012


Copenhagen, Denmark
Friday, February 24, 2012Saturday, March 17, 2012

Simone Aaberg Kærn
The Little Yellow Aeroplane - eller pigen og den gule flyver
24. februar - 17. marts 2012
Velkommen til fernisering Fredag 24. februar 2012 kl. 17.00 - 19.00


Udstillingen ”The Little Yellow Aeroplane” er et nedslag i et større projekt og tager udgangspunkt i en identitetsrejse. En lille pige i prinsessealderen rejser ud for, at finde en rigtig prinsesse. Hun flyver, langt fra Disneys prinsesseunivers, på egne vinger i sin lille gule flyver.

Projektet udspringer af Simone Aaberg Kærns aerofeministiske undren over sin datters besættelse af prinsesser. Et helt andet univers end det krigeriske, hendes mor har opereret i kunstnerisk. Senest med projekterne: ”Sisters in the Sky”, der var en dokumentation og hyldest til alle de kvindelige piloters glemte bedrifter under Anden Verdenskrig. Samt ”Smiling in a Warzone” hvor Simone fløj hele vejen fra Danmark til Kabul i en 40 år gammel Piper Colt, for at hjælpe en afghansk pige med at realisere sin drøm om at flyve frit.

Kan der være ligheder mellem moderens krigsfascination og datterens prinsesse ditto? Er det i virkeligheden to sider af samme sag?

Projektet er en undersøgelse af identitet, gæstfrihed og eventyr. Og tanken er, at det ud over denne udstilling, skal udfolde sig i en film og måske en bog.

På udstillingen viser Simone Aaberg Kærn en række nye tegninger med farveblyant på groft papir, en prinsesse slots-, skrotskulptur, der vokser under udstillingen, samt video fragmenter fra den lille piges flyvetur rundt i det danske landskab på jagt efter den rigtige prinsesse.

Hvad vil der ske, når den lille pige rykker gashåndtaget tilbage som sin mor og bare lander på den første og bedste mark? Vil danskerne invitere ind på kaffe som afghanerne inviterede mor på the? Eller vil dansken ringe efter politiet, når den lille pige ikke orker at flyve mere? Eller sker der noget helt andet og mindre konkret, når en 6 årig er på eventyr?

Prinsesseskulpturen skal opstå og vokse under udstillingen. Publikum (og især det yngre) opfordres til at medbringe aflagt prinsesseskrald og bygge videre på værket. Hermed vises nye muligheder indenfor slotsarkitektur og en mulighed for, at elementer fra de låste lege fra det lyserøde pigeværelse kan mutere.

Under arbejdet kan der opstå nye ideer, og måske kommer børnene med svar på nogle af udstillingens spørgsmål.