galleri s.e. Home Artists Exhibitions Art Fairs Inventory Gallery Info

 Back To Current Exhibitions   

Song Kun & Nv Jin    Sep 8 - Sep 30, 2012

Invitation
Invitation
 
Intimate Alienation
Jin Nv
Intimate Alienation, 2010
 
 
View :    Past Exhibitions      
 
Song Kun & Nv Jin
8 Sep - 30 Sep 2012

Vernissage: lørdag 8. september fra kl. 18:00 til 20:00

g a l l e r i s . e åpner kunsthøsten 2012 med to kvinnelige kinesiske kunstnere. Song Kun er allerede hyllet som en av Kinas mest talentfulle unge kunstnere, Nv Jin er en kommende stjerne.

Øyeblikkenes skjøre kvaliteter og spenningen mellom det maskuline og det feminine er blant temaene som vil prege galleri s.e’s første utstilling for høsten 2012. De kvinnelige kinesiske kunstnerne Song Kun og Nv Jin jobber med henholdsvis maleri og skulptur. Vi lover en utstilling hvor galleriets besøkende vil bli tatt med på en reise inn i det eventyrlige og drømmeaktige. Kina vil sette farge på kunsthøsten i Bergen gjennom utstillinger og arrangementer ved Bergen kunstmuseum, 3,14 og hos oss på galleri s.e. Vi synes det er spennende å kunne fremheve to kvinner fra et kinesisk kunstlandskap som i stor grad domineres av menn. Song Kun ble utnevnt til den mest talentfulle kvinnelige kinesiske kunstneren på Triennalen for kinesisk kunst i Shanghai allerede i 2005, mens den noe yngre Nv Jin er i ferd med å slå gjennom. Jin hadde sin første separatutstilling på Star Gallery i Kina 2011, og hun er allerede omsatt gjennom det respektable auksjonshuset Christie’s.
Song Kun arbeider i et poetisk og skjørt formspråk med olje på lerret. Maleriene hennes er relativt små av format og fremstår som lyriske undersøkelser av hverdagslivet og universelle opplevelser. Hennes melankolske, innadvendte uttrykk rører ved følelser og minner hos betrakteren. Song Kun jobber mindre politisk enn de forutgående generasjonene kinesiske kunstnere. Dette begrunner hun med at det er på tide å se på hva Kina skal være nå: hva samtidens Kina skal drømme om, ønske og begjære. Song Kun ble født i Baotou, indre Mongolia, i 1977. Sin kunstneriske utdannelse fikk hun ved avdeling for oljemaleri ved det prestisjefylte Central Academy of Fine Arts (CAFA) i Beijing. Som barn av det sene 70-tallet er Song utdannet etter kulturrevolusjonen i Kina, og oppvokst i en periode med en ekstrem urbanisering og økonomisk vekst.
Mange av motivene til Song representerer små flytende øyeblikk. En refleksjon, en skygge eller en lysvirkning skaper drama på lerretet. Maleriene hennes er blitt omtalt som inspirert av snapshot- estetikk. Videre kan man spore inspirasjon fra kinesisk landskapsmaleri, animé og tradisjonelle europeiske stilleben. Med motiver som tidvis synes som om de er ute av fokus stiller Song seg inn i rekken av malere som har en tydelig fotografisk inspirasjon, og hvor Gerhard Richter er en klar referanse. Spenningen mellom det faktiske og det fiktive, mellom det fotografiske og det maleriske er tydelig. Mest bemerkelsesverdig er imidlertid hennes evne til å skape nærmest allegoriske skildringer av egen samtid med utgangspunkt i det hverdagslige.
Nv Jin ble født i 1984 i Hebei-provinsen og er i likhet med Song Kun utdannet ved CAFA. Gjennom lang tids eksperimentering med materialer har hun kommet frem til et særegent teknisk og estetisk uttrykk. Jin hadde som liten jente en stor fascinasjon for eventyrenes verden. Denne fascinasjonen har hun beholdt som voksen, men i hennes skulpturer bearbeides det eventyrlige med en tydelig melankoli. Et av temaene hun er opptatt av er den kvinnelige erfaring, og hvordan det å leve i en kvinnekropp er fundamentalt annerledes enn å være mann. Motsetningen mellom kjønnene, men også fellesskapet, begjæret og kjærligheten belyses. Nv Jins skulpturer er visuelt tiltalende og representerer et friskt pust innen den realistiske skulpturtradisjonen. Her veves realisme og surrealisme sammen til en enhet som tiltaler både øye og intellekt.
“For me, painting is like breathing. It goes hand in hand with eating and sleeping.” Song Kun.

artnet—The Art World Online. ©2014 Artnet Worldwide Corporation. All rights reserved. artnet® is a registered trademark of Artnet Worldwide Corporation, New York, NY, USA.